Turizm Lisesi (TOBB MTAL), Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin değerleri doğrultusunda anlamlı bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte, öğrencilerin üretken, vatansever ve çevre bilinci yüksek bireyler olarak yetişmesi, millî, manevi ve kültürel değerleri kazanması, yerli üretim ve yerli ürünlerin tüketimine teşvik edilmesi hedeflendi.
Etkinlik, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Kutlamaya, Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruç, Vali Yardımcısı Abdurrahman Çelebi ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün de katıldı. Program sonunda protokol üyeleri, okul bünyesindeki uygulama oteli ve ekmek fırınını gezerek incelemelerde bulundu.
Yerel Lezzetlerle Anlam Kazanan Kutlama
Etkinlikte, Turizm Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alan öğretmen ve öğrencileri, Iğdır’ın yöresel yemeklerini hazırlayarak etkinliğe özel bir renk kattı. Menüde;- Ekşili Pilav (Lepeli, etli, süzme pilav),
- Katık Aşı (Yoğurt Çorbası),
- Et Kavurma