Türkiye'nin ilk tematik Peynir Müzesi olan Kars Peynir Müzesi, 2024 yılının ilk 7 ayında büyük ilgi gördü. Kars’ta Süvari Tabya’da kurulan müze, bu dönemde 60 bin ziyaretçi çekti. Gravyer ve Kars kaşarı gibi peynirlerin yapım süreçlerini ve geleneksel üretim tekniklerini sergileyen müze, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Müze Müdürü Yeşim Koç, “Ocak ayından bu yana 60 bin civarında ziyaretçi ağırladık. Yılsonuna kadar bu rakamın 100 bini aşmasını bekliyoruz. Müze, 2022 yılının Mart ayında açıldığından bu yana güzel bir tanınırlık kazandı,” dedi. Koç, müzede yakında başlatılacak atölye çalışmalarıyla ziyaretçilerin kendi peynirlerini yapma fırsatı bulacaklarını da belirtti. “Atölye günlerinde misafirlerimize peynir yaptıracağız. Kaşar peynirlerini kendileri yapacaklar ve ardından bu peynirleri afiyetle yiyebilecekler,” diye ekledi.
Peynir Müzesi, ziyaretçilere Kars peynirinin tarihi, çeşitleri ve yapım süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. Eski peynir yapım aletleri, endemik bitkiler ve peynirin üretim aşamalarını sergileyen bölümleriyle dikkat çeken müze, düzenlediği peynir tadım etkinlikleriyle de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ziyaretçiler, müzede Gravyer yapım süreci, Kars’ın bitki örtüsü, yaylalardaki yaşam ve peynire dönüşen süt serüvenini yakından öğrenme fırsatı buluyor.
GENEL
Yayınlanma: 20 Ağustos 2024 - 14:00
Peynir Müzesi 2024'ün İlk 7 Ayında 60 Bin Ziyaretçi Ağırladı.
Türkiye'nin ilk tematik Peynir Müzesi olan Kars Peynir Müzesi, 2024 yılının ilk 7 ayında büyük ilgi gördü
GENEL
20 Ağustos 2024 - 14:00