Son haftalarda artan kırmızı et fiyatları, bu hafta kilo başına 35 lirayı bulan bir düşüş yaşadı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) uyguladığı tedbirlerin etkisiyle kırmızı et fiyatlarının düşme eğilimine girdiğini belirtti. Tüfekci, fiyatların daha fazla düşmesini ve bir dengeleme sağlanmasını beklediklerini ifade etti.
Tüfekci, son dönemde kırmızı et fiyatlarında dalgalanmalara dikkat çekti. Geçtiğimiz haftadan itibaren karkas et kesim fiyatlarında kilogram başına 15 lira düşüş yaşandığını, bu hafta ise 20 lira daha gerileme görüldüğünü belirtti. Türkiye genelinde karkas kesim fiyatlarının kilogram başına ortalama 360 liraya düştüğü ifade edildi.
ESK’nin yurt dışından getirdiği hayvanların kesimiyle kırmızı et fiyatlarının gerilemeye başladığını belirten Tüfekci, ESK’nin büyük market gruplarına et tedarik ettiğini ve bunun piyasayı rahatlattığını vurguladı. Ayrıca, kasapların da kırmızı et satış fiyatlarında indirim yaptığını ve bu indirimlerin vatandaşa yansıdığını söyledi.
Tüfekci, Kurban Bayramı öncesinde fiyatlarda ilk defa bir düşüş gözlemlendiğini, bunun vatandaşlara olumlu yansıyacağını aktardı. Ancak, kırmızı et fiyatlarının piyasa değerinin altına düşmesinin küçük işletmeleri zor durumda bırakabileceğini belirterek, aile işletmelerinin ülke hayvancılığının sigortası olduğunu kaydetti.
EKONOMİ
Yayınlanma: 24 Ağustos 2024 - 13:55
Kırmızı Et Fiyatlarında Düşüş Beklentisi: Kasaplardan Açıklama.
Son haftalarda artan kırmızı et fiyatları, bu hafta kilo başına 35 lirayı bulan bir düşüş yaşadı
EKONOMİ
24 Ağustos 2024 - 13:55