Doğu Anadolu’nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır’da bu yaz sezonunda 4. kez karpuz hasadı gerçekleştirildi. Bölgedeki üreticiler bol ve verimli ürünler alırken, karpuz fiyatları da uygun seviyelerde seyrediyor.
Iğdır Valisi Ercan Turan, Oba köyünde düzenlenen karpuz hasadına katıldı ve bu yıl bölge halkının karpuza doydığını belirtti. Turan, "Bu sene Iğdırlılar ve bölge halkımız karpuza doydular. Allah da bereket ihsan etti. Çukurova'da ve birçok bölgede karpuz yanarken, burada arz fazlalığı var" dedi.
Ermenistan, İran ve Nahçıvan ile sınırı bulunan, 861 rakımda iklimi ve coğrafi koşullarıyla birçok tarım ürününün yetiştirildiği Iğdır’da, Oba köyünde yaşayan Alican Akçan, bu sezon 100 dönüm arazisinde karpuz üretimi yaptı. Akçan, damlama sulama sistemiyle yaptığı yetiştiricilik sayesinde 4 kez hasat gerçekleştirdi. Bu sezon, 10 Haziran’da başlayan hasat, Temmuz ve Ağustos aylarında devam etti. Akçan, dönüm başına yaklaşık 10 ton karpuz elde ettiğini ve toplamda bin ton karpuz ürettiğini belirtti. Üretilen karpuzlar, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu illerine pazarlanırken, fiyatlar 18 liradan 2,5-3 liraya düştü.
Iğdır Valisi Turan, il genelinde bu sezon yaklaşık 40 bin ton karpuz üretildiğini ve yerel halkın uygun fiyatlarla karpuz tükettiğini ifade etti. Vali Turan, üretimdeki başarıdan ve fiyatlardan memnun olduklarını belirterek, "Biz hep beraber çiftçiyle, memuruyla, işçisiyle Iğdır’ımızın gelişmesi için devam edeceğiz" dedi.
Haber: Hakan ARAS.
GÜNDEM
Yayınlanma: 27 Ağustos 2024 - 10:41
Iğdır'da Dördüncü Karpuz Hasadı Yapıldı.
Doğu Anadolu’nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır’da bu yaz sezonunda 4
GÜNDEM
27 Ağustos 2024 - 10:41
İlginizi Çekebilir