Ayyıldız kadın kooperatifi, Iğdır'da yetişen kaysı, tut, vişne ,kiraz gibi ürünleri reçel ve mermelata dönüştürdükten sonra şimdide kendi ilimizin sarı altını diye adlandırılan Iğdır kaysısını pestile dönüştürmeye başladılar.
Iğdır Merkeze bağlı Kasımcan köyünde kaysı bahçalarından toplanankaysılar kurdukları işletmede pestil olarak doğal bir şekilde hazırlanarak satışa hazır hale getiriyorlar.
S.S. Ayyıldız Kadın Girişimi Üretim ve işletme kooperatifi Yönetim kurulu başkanı Elif Turan,
“Amacımız mevsiminde yetişmiş olan sebze ve meyveyi, mevsiminde işleyerek daha doğal bir şekilde insanlarımıza aktarabilmektir Bu amaçla ilimizin sarı altın olarak bilinen değerli kaysımızı işlemlerden geçirerek kaysı pestilini oluşturduk. Talepler doğrultusunda da artırmaya devam edeceğiz.”dedi.