Iğdır Düşünce Otağı’nın haftalık sohbetinde, üç ülkeyi kapsayan bölge tarihinin zengin kültürel mirasına dikkat çeken Serdar Gündoğdu, ilgili kurum ve kuruluşların ilgisizliğinden yakındı. Bugün Iğdır’da yaşayanların, son bin yılda bu coğrafyada yaşayan insanların bakiyesi olduğunu söyleyen Serdar Gündoğdu, “Bu gerçeği görmemezlikten gelerek bugünkü durumu anlamlandırmamız mümkün değildir” dedi.
Gündoğdu konuşmasının devamında, Sürmeli Çukuru olarak da bilinen, Iğdır-Nahçivan ve Erivan’a kadar uzanan bu coğrafyada 12-13 farklı Türk boyunun yaşadığını ve bugün Iğdır köylerindeki bazı kültürel farklılıkların buradan kaynaklandığını söyledi. Sözlerinin devamında Gündoğdu; Türk ve Kürt kökenli Iğdırlıların tarihî mirasın bilincinde olarak birlikte hareket edebilmeleri için karşılıklı olarak konuşup anlaşabilecekleri bir zemine ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Serbest kürsü bölümünde katılımcılardan da birçok kişi, Iğdır’da kültürel varlıklara sahip çıkılmamasından ve yetkili/sorumlu kurumların ilgisizliğinden şikayetçi oldular.
IĞDIR
Yayınlanma: 21 Ağustos 2023 - 10:44
Iğdır Düşünce Otağı Sohbetlerinde Tarihî Mirasımızla Yüzleşme
Iğdır Düşünce Otağı’nın haftalık sohbetinde, üç ülkeyi kapsayan bölge tarihinin zengin kültürel mirasına dikkat çeken Serdar Gündoğdu, ilgili kurum ve kuruluşların ilgisizliğinden yakındı
IĞDIR
21 Ağustos 2023 - 10:44
İlginizi Çekebilir