Türk Standartları Enstitüsü (TES) tarafından getirilen yeni düzenlemeyle, ekmek satışında önemli değişiklikler yaşanıyor. Artık, ambalajlı ekmekler hariç, fırınlarda taze çıkan ekmeklerin üzerinde belirli bilgilerin yer alması zorunlu hale getirildi. Yeni kurallara göre, ekmeklerin üzerinde fırının adı, üretim yeri ve üretim tarihi gibi bilgilerin bulunması gerekecek.
Ancak bu düzenleme, fırıncıları pek memnun etmedi. Fırıncılar, genellikle günlük ve sıcak ekmek ürettiklerini ve bu nedenle etikete gerek duymadıklarını belirtiyorlar.
ATV Haber'e konuşan fırıncı Fehmi Aksünür, "Sıcak sıcak satış varken, soğuk satıştan kim faydalanır? Müşteri rahatça ekmeğini almak ister. Akşamdan kalan ekmeği biz sabah satamayız. Sıcak çıkan ekmeği bekletemeyiz. Kimse almaz," diyerek yeni düzenlemenin pratikte zorluklar yarattığını ifade etti.
Yeni düzenlemenin getirdiği kurallar, ekmek satışında şeffaflığı artırmayı hedefliyor, ancak fırıncılar bu değişikliklerin iş süreçlerini zorlaştıracağını öngörüyor.
EKONOMİ
Yayınlanma: 24 Ağustos 2024 - 11:13
Ekmek Satışında Yeni Dönem: Zorunlu Etiketleme Başladı.
Türk Standartları Enstitüsü (TES) tarafından getirilen yeni düzenlemeyle, ekmek satışında önemli değişiklikler yaşanıyor
EKONOMİ
24 Ağustos 2024 - 11:13