Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Et ve Yumurta İçin Yeni Düzenlemeler: Gıda Güvenliği İçin Yeni Standartlar Geliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Et ve Yumurta İçin Yeni Düzenlemeler: Gıda Güvenliği İçin Yeni Standartlar Geliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırmak amacıyla et ve yumurtada yeni standartlar getirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda yumurtada Avrupa Birliği standartlarının yakalanması ve israfın önlenmesi hedefleniyor. A sınıfı yumurtaların tüketiciye ulaştırılma süresi, yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün olarak belirlendi. Bu yumurtalar, ilk 10 gün içinde sınıflandırılacak; aksi halde B sınıfı yumurta olarak değerlendirilecek. Ayrıca, "Son Tüketim Tarihi" ibaresi, Avrupa Birliği'nde olduğu gibi "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" olarak revize edilecek.
Et Ürünlerinde Yeni Tanımlar ve Standartlar
Et tebliğine "burger" ve "kanatlı burger" gibi yeni tanımlar eklenecek. Kanatlı eti döneri ve karışımlarındaki yağ miktarı yüzde 20'den yüzde 15'e düşürülecek. Ayrıca, ısıl işlem görmüş kanatlı sucuklar için belirlenen kalsiyum limitleri de revize edilecek.
Kesimhanelere Kamera Zorunluluğu ve Su Ürünleri Avcılığı Düzenlemeleri
Kesimhanelere kamera zorunluluğu getirilecek ve bu konuda kamuoyundan gelen görüşler doğrultusunda düzenlemeler yapılacak. Bakanlık, su ürünleri avcılığına dair de yeni düzenlemeler getirdi. Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına ilişkin tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı. Hamsi için toplam avlanabilir miktar 400 bin ton olarak belirlenirken, leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi endemik türlerin avcılığı tamamen yasaklandı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğini sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.
4oBu kapsamda yumurtada Avrupa Birliği standartlarının yakalanması ve israfın önlenmesi hedefleniyor. A sınıfı yumurtaların tüketiciye ulaştırılma süresi, yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün olarak belirlendi. Bu yumurtalar, ilk 10 gün içinde sınıflandırılacak; aksi halde B sınıfı yumurta olarak değerlendirilecek. Ayrıca, "Son Tüketim Tarihi" ibaresi, Avrupa Birliği'nde olduğu gibi "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" olarak revize edilecek.
Et Ürünlerinde Yeni Tanımlar ve Standartlar
Et tebliğine "burger" ve "kanatlı burger" gibi yeni tanımlar eklenecek. Kanatlı eti döneri ve karışımlarındaki yağ miktarı yüzde 20'den yüzde 15'e düşürülecek. Ayrıca, ısıl işlem görmüş kanatlı sucuklar için belirlenen kalsiyum limitleri de revize edilecek.
Kesimhanelere Kamera Zorunluluğu ve Su Ürünleri Avcılığı Düzenlemeleri
Kesimhanelere kamera zorunluluğu getirilecek ve bu konuda kamuoyundan gelen görüşler doğrultusunda düzenlemeler yapılacak. Bakanlık, su ürünleri avcılığına dair de yeni düzenlemeler getirdi. Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına ilişkin tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı. Hamsi için toplam avlanabilir miktar 400 bin ton olarak belirlenirken, leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi endemik türlerin avcılığı tamamen yasaklandı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğini sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.
GÜNDEM
Yayınlanma: 13 Ağustos 2024 - 00:50
Bakanlık harekete geçti! Et ve yumurtada yeni dönem
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Et ve Yumurta İçin Yeni Düzenlemeler: Gıda Güvenliği İçin Yeni Standartlar Geliyor Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Et ve Yumurta İçin Yeni Düzenlemeler: Gıda Güvenliği İçin
GÜNDEM
13 Ağustos 2024 - 00:50
İlginizi Çekebilir