Ağrı’da devlet desteğiyle yapılan ayçiçeği üretiminde büyük bir artış yaşanıyor. Geniş düzlük alanlarda yapılan ayçiçeği ekimlerinin hasat dönemine yaklaşmasıyla tarlalar sarı renge büründü.
Ağrı’nın zengin akarsu kaynakları ve geniş meraları, bitki örtüsünün çeşitlenmesine katkı sağlıyor. Son yıllarda bitki çeşitliliği artarken, ayçiçeği ekimi de devlet destekleriyle yaygınlaşıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, Tezeren köyü yakınlarındaki ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulunarak çiftçilerle bir araya geldi. Hüseyinoğlu, ayçiçeğinin diğer kültür ürünlerine göre sıcak ve soğuğa daha dayanıklı olduğunu belirtti.
Hüseyinoğlu, "Ayçiçeği, su ve gübre ihtiyacını daha az gerektiriyor. Türkiye'nin her bölgesinde ekimi yapılabilir. Bölgemizde de ayçiçeği ekim alanı son dönemlerde artmaktadır. 2021 yılında 23 dekarlık ekim alanı varken, bu yıl bu rakam 35 bin dekara çıkmış durumda. Özellikle çerezlik ayçiçeği ekiminde büyük bir artış sağlanmıştır" dedi.
Geçen yıl çiftçilere toplamda 3 milyon lira destekleme ödemesi yapıldığını belirten Hüseyinoğlu, ayçiçeği hasadının eylül ayında yapılmasının planlandığını ifade etti.
Ayçiçeği tarlaları, dron ile görüntülenerek tarım alanındaki bu önemli gelişme havadan da kaydedildi.
GENEL
Yayınlanma: 21 Ağustos 2024 - 12:20
Ayçiçekleri Hasada Hazır: Tarlalar Sarıya Büründü.
Ağrı’da devlet desteğiyle yapılan ayçiçeği üretiminde büyük bir artış yaşanıyor
GENEL
21 Ağustos 2024 - 12:20