Ardahan’da hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Kadir Özer, ürettiği arı zehri ile büyük bir başarı yakaladı. Yurt dışında kilogramı 100 bin dolara kadar alıcı bulan bu değerli ürün, kozmetik ve sağlık sektörlerinde büyük ilgi görüyor.
Kadir Özer, arıcılıkta köklü bir geleneği sürdürerek sadece bal üretimiyle sınırlı kalmayıp, propolis, polen, arı sütü, arı ekmeği ve son olarak arı zehri üretimine de başladı. Arı zehrinin gramı Türkiye’de 100 dolara satılırken, yurtdışında kilogramı 100 bin dolara kadar alıcı buluyor. Özer, arı zehrinin değerini ve kullanım alanlarını anlatarak, “Arı zehri, kimya sanayi, ilaç sanayi ve kozmetik alanında kullanılıyor. Bu nedenle çok kıymetli ve altından daha değerli” dedi.
Arı zehrinin üretimi, özel aparatlar sayesinde arılara zarar vermeden gerçekleştiriliyor. Kadir Özer, hem kendi arılarından hem de diğer arıcılardan zehir toplayarak işini büyütmeye devam ediyor. Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu ise, arıcıları bu yüksek katma değerli ürüne yönlendirmek istediklerini belirtti. “Mevsimsel olarak her sezon bal almak mümkün değil. Ancak arı zehri, her zaman üretilebilen ve çok kıymetli bir üründür,” diye ekledi.
Kadir Özer’in bu başarılı girişimi, Ardahan’ın arıcılık potansiyelini gözler önüne sererken, arı zehrinin gelecekte daha da önemli bir ekonomik değer oluşturacağı öngörülüyor.
GENEL
Yayınlanma: 19 Ağustos 2024 - 15:52
Arı Zehrinin Fiyatı Uçtu: Kilogramı 100 Bin Dolar.
Ardahan’da hobi olarak başladığı arıcılığı geliştiren Kadir Özer, ürettiği arı zehri ile büyük bir başarı yakaladı
GENEL
19 Ağustos 2024 - 15:52